Vastine edelliseen! Onko Big data enää isoa?

Joko tuo ”Big” etuliite voidaan poistaa? Datamassat paisuvat jatkuvasti, se on selvää. Siksi tuo ”Big” viittaa tänä vuonna eri suuruusluokan datamassaan kuin esimerkiksi viime vuonna. Puhutaan vaikka datatulvasta tai keksitään joku muu kuvaavampi termi.

Mietin datateemojen marssijärjestystä: Kumpi tulee ensin Big vai Master? Koska fuusioidaan tästä Big Master Data? No tulin siihen tulokseen, että Master Data on fokus numero yksi, jonka jälkeen katseet voidaan kääntää Big Dataan. Master Data ongelmia on kaikilla yrityksillä ja niiden rooli turhina kustannuserinä nousee taas tänä vuonna esille, kun monessa paikassa etsitään optimointikohteita. Suuria, jäsentymättömiä datamassoja ei vielä kovin moni organisaatio kaivele muutenkaan. Master Datan hallinta myös pakottaa miettimään datanhallintaprosessit ja vastuut valmiiksi, mikä helpottaa kaikenlaisten tulevien datahankkeiden onnistumista.

”Big Poppa Mastah Datanator”

Big Master Data –heittoni tuolla alussa ei ollut täysin tuulesta temmattu vitsi. Viime marraskuun Asiakaspäivässämme vieraillut ja tässä blogissakin aikaisemmin mainittu Peter R. Benson ennusti, että tulevaisuudessa ihmisen antama datasyöteDatan validointi nousee avainasemaan vähenee, ja järjestelmät synnyttävät ja vaihtavat dataa keskenään. Kuinka paljon esim. asiakasdatasta, siis siitä metadatasta, on oikeastaan kenenkään omistuksessa?

Vuodet vierii, tietomassat kasvaa. Joka vuosi massan kasvaessa sen oman asiakastiedon ja nimikemassan järkevöittäminen hankaloituu. Ehkä vuosi 2013 on hyvä vuosi nostaa data puheista tekoihin?

The data is already out there!

– Kalle –

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s