Mestarillista Datan Hallintaa

MDMää sarvista

Tämäkin artikkeli ratsastaa suositulla terminologialla.

Master Data Management on ollut trendikäs aihe jo useamman vuoden, joskin sen kovin hypehuippu taitaa olla jo takanapäin.  Hypetysvuodet ovat karsineet isoimmat kuonat ja trendillä ratsastajat pois kyydistä. Nykyään Master Data Management ymmärretään liiketoiminnan kehityshankkeeksi, eikä pelkäksi konsulttihypeksi. Hanke on sinällään harhaan johtava sana, sillä kyse on jatkuvasta toimintatavasta. Keskustelu on herättänyt yritykset kiinnittämään enemmän huomiota informaation laadukkuuteen jatkuvan teknologiapalvonnan sijasta.

Talentum Events järjestää aiheesta seminaarin nyt toista kertaa 18.- 19.9.2012. Tapahtuman esiteksti esittää hyvän kysymyksen:

” Missä se paljon puhuttu kura syntyy ja kuka siitä on viime kädessä vastuussa?”

Etenkin tuo vastuukysymys on mielenkiintoinen. Kuraa syntyy yleensä jo tiedon alkulähteellä, eli loppukäyttäjän päässä. Onko vastuu laadukkaasta tiedosta meillä kaikilla? Itse en valitettavasti pääse osallistumaan tuohon seminaariin, mutta meiltä on oma delegaatio tulossa paikalle. Vaikka emme laske itseämme varsinaiseksi master data -toimijaksi, on nimikedata – meidän leipälajimme – yksi merkittävä osa master dataa.

Puheista tekoihin

 MDM:n jalkauttamisesta käytäntöön löytyy nopeallakin googlauksella liuta erilaisia malleja ja toimintakehyksiä. Jotkin varmasti toimivampia kuin toiset. Omaan organisaatioon soveltuvaa mallia ei välttämättä suoraan löydy, mutta hyödyntämällä erilaisia toimintakehyksiä soveltuvilta osin päästään varmasti hyvään alkuun.

Tarve master datan hallinnalle on monessa yrityksessä jo tunnistettu ja tietoa, asiantuntijoita sekä ymmärrystä on enemmän kuin aikaisemmin, niin miksi kovin moni velloo silti nykytilassa? Onko kyse uskalluksen puutteesta vai johtamisongelmasta, viitaten Stephen Porterin kiteytykseen johtamisen merkityksestä PLM-artikkelissaan:

” Effective Management is putting first things first. While leadership decides what first things are, it is management that puts these first, day by day, moment by moment. Management is discipline, carrying it out.”

– Kalle –

Mainokset

One thought on “Mestarillista Datan Hallintaa

  1. Päivitysilmoitus: Missä se kura syntyy ja kuka siitä on vastuussa? « Tuotetiedon ytimessä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s