Innostuneet linnut

Kesän lomapäivät on lomittu ja on lomaltapaluu-blogin aika. Huippuhetki (myös maantieteellisesti) oli  Jäämeressä uinti, mutta mukavaa oli myös lueskelu pihakeinussa. Sain siinä makoillessa uuden eläinystävänkin, jonka temppuja oli hauska seurata. Pirteä västäräkki tepasteli nurmikolla, hyppi laattakiveltä toiselle ja kävi välillä tasapainoilemassa koiran purulelun ja pallon päällä. Iloinen siipiveikko laski jopa mäkeä multakasalta.

Ennen loman alkua tuli vietettyä aikaa enimmäkseen ihmisten parissa, joita liikkuikin Porissa runsain mitoin Jazzeilla ja SuomiAreenalla. Mieleen jäi keskustelu erään yrityshautomossa työskentelevän henkilön kanssa. Kiinnosti tietää, millä perusteella aloittava firma valikoituu tuettavien start-up-yritysten joukkoon. Hiukan yllätyin kun kuulin, että tärkein kriteeri ei ole liikeidea, vaan yrittäjän asenne.  Talliin otettavalla yrityksellä pitää olla innostunut ja sitoutunut vetäjä, jolla on palo omaan asiaansa.

Innostus ja menestys

Tietysti on selvää, että pelkkä into ilman taitoa ja oikeita työkaluja ei vie mihinkään. Mutta hyvä motivaatio auttaa vastoinkäymisten tullen; etsitään ratkaisua eikä heitetä hanskoja naulaan. Ehkä yhteisestä tavoitteesta ja saavutuksista syttynyt ammattilainen jaksaa hoitaa myös pakolliset kuviot (esim. dokumentointi) tunnollisemmin ja näkee niiden merkityksen kokonaisuudelle, voipa hyödyntääkin luovemmin kuin ei-motivoitunut kollegansa.

Innostus tarttuu johtajasta työntekijöihin ja vetää puoleensa samantyyppisiä ihmisiä. Kukapa ei haluaisi työskennellä firmassa, jossa pomo uskoo asiaansa ja on ensimmäisenä innostamassa ja luomassa hyvää draivia. Siinä tulee itsekin annettua parhaansa. Innokkaiden ja sitoutuneiden suunnittelijoiden käsissä tuote alkaa kehittyä uusiin ulottuvuuksiin ja herättää asiakkaiden kiinnostuksen. Innostunut markkinointi keksii yhä uusia kanavia tuotteen esille saamiseen. Kun organisaation jokaisella tasolla on hyvä tekemisen meininki, maailmanvalloitus voi alkaa. Mieleen tulee hakematta ainakin tietty pelialan yritys, jonka innostunut porukka on nostanut lintunsa vielä korkeammalle kuin kotipihan västäräkki.

Näissä mietteissä toivotan innostusta, innostavia pomoja ja energistä syksyn alkua itse kullekin. Annetaan palaa! Ja muistetaan pitää tuotetiedot kunnossa.

– Lilli –

Jäämeren vuonolla

Mieli lepää kun horisontti on kaukana

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s