Rakkautta ensi silmäyksellä

Kesäloma on taas onnellisesti ohi ja pitää palautella mieleen mitä sitä oikein työkseen tekee. Tällä kertaa otan pehmeän laskun ja aloitan mieleen palauttelun aivan alusta.

Helmikuussa 2000 sain eteeni tuotetiedonhallintajärjestelmän. Oli ensimmäinen työpäiväni markkinointisihteerinä,  ja yritykseen perehdytys hoidettiin pitkälti itsepalveluperiaatteella. Tässä tapauksessa se toimi; tietoa löysin niin paljon kuin pystyin vastaanottamaan.

Sain selville, mitä markkinointi oli puuhannut viime vuodet: millaisia asiakaslehtiä olimme tehneet, mille messuille osallistuttu, keitä kumppaneita meillä oli, mitä tuotteita ja projekteja työn alla.  Samalla näin, kuka meillä oli hoitanut mitäkin asiaa. Rakastuin järjestelmään oitis!

Ihmettelin, miten aiemmissa työpaikoissa oli selvitty ilman vastaavaa, tällainenhan pitäisi olla  jokaisen työpöydällä (etenkin sihteerien). Pelkän tuotesuunnittelun käytössä monet pdm:n hyvät ominaisuudet jäävät liian harvojen hyödynnettäväksi.

Muistan, miten hyvältä tuntui tulla töihin yritykseen, joka tarjosi näin tarpeellista työvälinettä asiakkailleen.

Nyt, yli vuosikymmenen yhteiselämän jälkeen, on käynyt kuten pitkissä suhteissa tuppaa käymään: arki astuu kuvaan ja aiemmista ilonaiheista tulee itsestäänselvyyksiä. Alkaa kyseenalaistamaankin: ”Minkä vuoksi tämä toimii näin eikä noin?”. Mutta se on luonnollista ja tervettä – vaatimusten tuleekin kasvaa käytön ja kokemuksen myötä, eihän mikään kehittyisi muuten.

Edelleen tuntuu hyvältä olla levittämässä tuotetiedonhallinnan ilosanomaa, ja vaikka omassa työssäni en tarvitse kaikkia sen ominaisuuksia, en voisi kuvitella pärjääväni ilman. Elämä helpottuu, kun ei tarvitse tietää ja muistaa kaikkea, riittää että tarvittava tieto löytyy järjestelmästä.

No, aina ei löydy, mutta se on jo toisen jutun aihe.

– Lilli

Mainokset

One thought on “Rakkautta ensi silmäyksellä

  1. Päivitysilmoitus: Löytyykö se järjestelmästä? « Tuotetiedon ytimessä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s